Sezonul WRC 2021 debuteaza astazi, unde altundeva decat la Monte Carlo.

Cu un sezon anterior terminat cu diferente mai mici de 10 puncte intre primele trei pozitii ale clasamentului, in 2021 batalia dintre Ogier, Evans si Ott se anunta a fi promitatoare. Deloc neglijabila este si performanta lui Neuville, campionul de la Monte Carlo 2020 care intra in noul sezon alaturi de Martijn Wydaeghe dupa 10 ani petrecuti in stanga lui Gilsoul.

Favoritul publicului in sondajul rulat de wrc.com este de departe Ogier in acest moment, cu 31.3%, urmat de Elfyn Evans cu 24.5% si Tanak cu 23%, dintr-un total de 4.540 de raspunsuri, ordonate fix precum clasamentele finale din 2020.
Poti contribui si tu cu votul tau aici: WRC Poll

Prima etapa a calendarului competitional reprezinta si prima ocazie pentru competitori sa experimenteze noile anvelope Pirelli.

Sezonul pare, insa, ca incepe cu stangul: Traditionala Col de Turini va lipsi din itinerariu pentru prima oara din ultimii ani, iar din cauza restrictiilor impuse de pandemia Covid-19 acest raliu se va desfasura fara spectatori.

Raliul de la Monte Carlo, a carui editie inaugurala a avut loc in 1911 este cel mai vechi eveniment din calendarul WRC si aici un echipaj roman si-a adjudecat victoria in anii ’30. Despre istoria acestui raliu am povestit anul trecut in: Istoria Raliului Monte Carlo.

Sursa foto: wrc.com