Cea de a cincea etapa din calendarul competitional 2020 va avea loc in perioada 18-20 septembrie in Turcia. Una dintre cele mai dure provocari ale sezonului, Raliul Turciei este caracterizat de temperaturi ridicate si drumuri montane acoperite cu macadam ce maresc stresul masinilor si al echipajelor. Secretul victoriei in acest raliu pare sa fie strategia si evitarea problemelor tehnice, mult mai mult decat viteza.

Video

Despre

Prima editie a acestui raliu a avut loc in 2000, iar debutul in WRC s-a intamplat 3 ani mai tarziu. Editia inaugurala a fost castigata de Carlos Sainz, in timp ce recordul pentru numarul de victorii in acest raliu ii apartine lui Loeb. La producatori Citroen detine recordul cu 5 victorii, cu doua mai mult decat palmaresul corsicanului.

Temperaturile ce depasesc 30 de grade Celsius, produc disconfort echipajelor si pun presiune pe motoare, transmisii si frane. Mai mult, suprafata abraziva de rulare ingreuneaza treaba echipelor de service.

Masinile vor fi echipate cu suspensii de macadam, iar pentru anumite probe, inaltimea suspensiilor va trebui crescuta. Optiunile pentru anvelope includ componenta dura sau medii, alegerea lor tinand de strategia fiecarui echipaj.