Cel de al doilea raliu din calendarul competiţional 2022 va avea loc la finalul acestei săptămâni în Suedia. Evenimentul va avea 17 probe speciale, întinse de 245 de km.

Considerat singurul raliu cu adevărat de iarnă din calendar, acesta presupune echiparea maşinilor cu anvelope cramponate şi a mecanicilor cu mănuşi groase şi cafea caldă. Itinerariul de anul acesta este şi el o provocare, dat fiind că raliul nu a mai fost ţinut în regiunea Vasterbotten până acum.

Lista de înscrieri numără 50 de echipaje, însă niciunul dintre Sebastieni nu se regăseşte pe ea, pentru prima oară în ultimii 16 ani. Bătălia pentru prima poziţie se va da între C. Breen, K. Rovanpera, T. Neuville, E. Evans şi O. Tanak, ultimii trei înregistrând în trecut victorii la Rally Sweden.

În sondajul realizat de WRC avem mai mulţi candidaţi pe lista favoriţilor decât cei enunţaţi de mine mai sus. Preferatul publicului este E. Evans cu 24.1%, urmat de K. Rovanpera cu 19.6% şi apoi de O. Tanak cu 16.3%. Neuville are doar 5.5% susţinere în rândul publicului, iar C. Breen, 9.6%.

Dacă vrei să participi şi tu la sondaj, o poţi face aici: https://www.wrc.com/en/news/2022/wrc/who-will-win-rally-sweden/

În Ortrask singura probă specială va fi întrecerea de reni


Dubla trecere de sâmbătă prin Ortrask a fost anulată din cauza mişcărilor atipice a turmelor de reni din regiune. CEO-ul raliului a declarat că decizia este motivată de respectul faţă de fermierii din regiune, fapt lăudabil şi aliniat la strategia prietenoasă mediului adoptată de WRC.

În încheiere, vă las cu un overview al raliului: