Cupa Reşiţa promite, ca în fiecare an, o luptă intensă cu secundele. Proaspăt publicata listă de înscrieri conţine suficiente nume pentru un spectacol garantat, dar şi câteva absenţe de notat.

Simone vine să câştige

Campionul naţional la Rally aduce la Cupa Reşiţa monopostul Radical cu care a cucerit în trecut Poiana. De altfel, la start se vor alinia alte 2 maşini ale constructorului britanic, conduse de Octavia Ciovică, cel care a declarat că obiectivul său principal este să câştige, precum şi ex-localnicul Dani Oţil. Alături de ei, tripleta pe care am putut-o urmări şi la Cheile Grădiştei – Emilii Nestor şi Ghinea, ambii pilotând monoposturi Norma, precum şi Aurelian Andronache.

Revine Silviu Dumitrescu. Osella PA2000 EVO a primit un motor nou, sperăm să fi fost şi instalat, rodat, reglat. Nu îţi trebuie diploma în statistică, sportivă sau nu, să te aştepţi să fie unul dintre principalii protagonişti.

Ştefan Stoev aduce Silver Car-ul EF10 cu care a câştigat în 2019 atât la Reşiţa, cât şi la Poiana Braşov. Nu va fi singurul concurent de la sud de Dunăre. Marcăm revenirea unui preferat al publicului – Lyuben Kamenov, cu al său Evo 9, precum şi o nouă apariţie a lui Pavel Shenkov, cu Vaz / Lada 2107.

Prezenţi la start vor fi şi piloţii de la Coastă 2, precum şi 4 automobile istorice. În plus, va fi primul start în 2020 pentru Alin Troancă , Bogdan Petrescu şi Mihai Pleşa, fiecare dintre ei obişnuiţi podiumurile la clasele lor.

Absenţele, din păcate, sunt semnificative. Cea mai mare, evident, este a multiplului campion reşiţean Lucien Hora. Prezenţi la prima etapă a sezonului, vor lipsi, din păcate, Elias Julian Răduţă şi Ciprian Lupu. Faţă de anul trecut, îi adăugăm în această regretabilă secţiune pe Călin Maniţiu, Alexandru Mitroi, Eduard Cozma, întreaga echipa 206 Racing, precum şi pe Andrei Şerban.

Spor maxim organizatorilor şi succes competitorilor!